Tom den Daas Bloemen al ruim 40 jaar!

Dhr. H van Soest begon in de jaren 30 met een kleine bloemenkiosk tegen over begraafplaats Barbara, op de hoek van de Prinsesselaan en Museumlaan. Een unieke locatie zo vlakbij de Berenkuil en de drukke uitvalswegen van Utrecht en De Bilt. De kiosk is hierdoor altijd makkelijk bereikbaar geweest en biedt ruime parkeergelegenheid. Zelfs heden ten dagen nog is er voldoende gratis parkeergelegenheid.

In 1946 is de kiosk overgenomen door Dhr. T. Saarloos. Tot 1970 is hij als eenmanszaak verder gegaan. Zijn pensioenleeftijd was bereikt dus besloot hij de zaak te verkopen aan zijn jonge neef, Tom den Daas.

TomTom heeft als energieke jonge man hard gewerkt om de kiosk uit te breiden. In 10 jaar tijd is het gegroeid van een kleine kiosk met een oppervlakte van 16 m2 naar een winkel van 28 m2. Hiermee zijn niet alleen de hoeveelheid bloemen die verkocht worden vergroot. Er wordt nu een ruim assortiment aan bloemen, planten, vazen, potten en kleine cadeaus verkocht.

Al snel had Tom den Daas Bloemen een goede reputatie opgebouwd door zijn verse bloemen van goede kwaliteit met een scherpe prijs. Hij wist dit te bereiken door elke ochtend om 6.00 uur verse bloemen te kopen op de toenmalige veiling in Vleuten.

In de loop der jaren is Tom den Daas Bloemen uitgegroeid tot een echt familie bedrijf. Zowel zijn vrouw Hetty als zijn dochter Laura zijn in het bedrijf komen werken. Laura is begonnen als leerling bindster en heeft alle kennis van het bloemen vak overgenomen van haar ouders.

Op 1 januari 2011 hebben Tom en Hetty hun bloemenwinkel na 40 jaar verkocht aan hun dochter Laura en haar man Antony van Breukelen.
Tom zet zijn liefde voor het vak nog steeds voort als inkoper voor de zaak. Hij is nog iedere dag te vinden voor de grote klokken van de nieuwe bloemenveiling in Ede.

Tom den Daas Bloemen een echt familiebedrijf!